FACER PAÍS: LA RUTA'L QUESU Y LA SIDRA
Aparte d’ello, aprovechar un negociu familiar y convertilu nun restaurante con productos del País, de
calidá y ganadería propio, con una
preparación bien cuidada y con una perbona relación calidá-preciu, amás de
poner especial precuru pa la xente con intolerancia al gluten pa que puean
disfrutar ensin miéu de les coses qu’ufierten y que vaya más allá de carnes o pación a la chapa y ensalaes.
Manolo y Javi son d’esa xente que creyen y que ponen l’enfotu no que faen, porque amás de saber sacá-y rendimientu a la Tierra que los vio ñacer y na que viven, apurren una serie de reflexones interesantes sobre lo fecho y lo que ta por facer nun conceyu rural como Cabrales, y con munches posibilidaes, pero que podría tener más de les que tien. Echen de ver esi sentimientu de colectividá que cada vuelta torna a ser más individualista y que podía ser una solución, ente otres coses, a un tema revesosu y polémicu como’l del llobu, ensin menester d’andar a tiros con ellos; falen de vieyos proyectos, como la “Escuela de Productos Lácteos”, que daquella fracasaron, pero al que dándo-y una vueltina podría ser un referente; tamién-y piden un poco implicación a esa Universidá d’Uviéu, qu’a les veces vive tan d’espaldes a la realidá d’Asturies.
Propuestes y reflexones pegaes a la Tierra y con conocimientu de causa, ensin necesidá d’estudios, informes, dossieres y dossierinos que les alministraciones encarguen a los espertos y qu'en munchos casos acaben pigaciando en cualquier caxón d’una Dirección Xeneral esperando a que depués d’un tiempu abran esi caxón y-y quiten la cota polvo que tienen enriba.
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